FAQ – Frågor och Svar

Här har vi samlat alla möjliga och omöjliga frågor som våra kunder och besökare har angående våra tjänster. Är det något du undrar över hittar du förmodligen svaret på följande sida. Om inte är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper en våra experter dig.

Kontakta oss!

A6 Lås & Larm är ett företag i Jönköping som lagar, kopierar, programmerar och säljer bilnycklar. Här arbetar ett team med mångårig erfarenhet från bilbranschen och med en makalös expertis om moderna bilnycklar.

Har du blivit av med den sista bilnyckeln eller behöver en extra nyckel så kan vi hjälpa dig. Vi kan också reparera styrenheter och är experter på motoroptimering.

Även om vi är baserade i Jönköping så är vi verksamma över hela landet. Vi kan dels köra ut till dig om du befinner dig i närheten av Småland eller så skickar vi alla de verktyg och instruktioner som behövs för att dina nycklar ska fungera igen.

Vi har en butik och verkstad i anslutning till Asecs köpcenter i Jönköping (tidigare A6 Jönköping). Här kan du besöka oss om du har problem med dina nycklar, styrenheter eller behöver en motoroptimering.

Du får gärna kontakta oss i förväg och boka en tid men vi tar även emot kunder på drop-in.

Om din bilnyckel inte fungerar så måste du felsöka den då det finns flera möjliga orsaker till varför den slutat fungera. Ett vanligt fel är att batteriet har laddats ur men det kan också vara problem med styrenheten eller så har nyckeln skadats på något sätt.

Kommer du in till oss med din nyckel och bil kan vi snabbt klargöra var problemet härstammar från och därefter laga eller kopiera nyckeln efter behov. Om du har flera nycklar och det bara är en som inte fungerar är det lättare för oss att laga den, men vi kan också skapa helt nya nycklar i fall din sista har svikit dig.

På A6 Lås & Larm kan vi hjälpa dig skaffa en ny bilnyckel. Eftersom dagens blinycklar är elektroniskt är det inte lika lätt att kopiera en bilnyckel som det är att kopiera en vanlig husnyckel. Detta eftersom man måste programmera alla nya nycklar till just din bil, något man gör via styrenheter.

Med det sagt är vi Sveriges ledande experter på bilnycklar och har kunskapen och verktygen som krävs för att skapa en ny bilnyckel till dig, oavsett vilken bil du kör. Vi har dessutom fler än 4 000 nycklar på lager som vi snabbt kan programmera till din bil.

Däremot går det inte att “bara köpa en ny nyckel” då vi måste ha tillgång till en fungerande nyckel och i många fall även bilens mjukvara.

Priset för en ny bilnyckel varierar ganska kraftigt och baseras på flera olika faktorer såsom bilmärke, årsmodell, om du har en extra nyckel eller inte, var i landet du befinner dig, etc.

Därför ber vi dig kontakta oss via kontaktformuläret så återkommer vi med ett prisförslag direkt. Givetvis kan du även komma in till oss på Asecs köpcenter så kan vi hjälpa dig direkt.

Ja, man kan programmera om en bilnyckel. Fast du kan inte programmera om den på egen hand. Istället måste du antingen vända dig till din närmsta licenserade bilverkstad eller direkt till oss på A6 Lås & Larm.

Fördelen med att vända sig till oss istället för bilmärkets egna verkstäder är att vi är mer prisvärda.

När vi lagar eller kopierar bilnycklar ser vi alltid till att göra det så fort som möjligt. Vi förstår frustrationen som uppstår när man inte kan låsa upp eller starta bilen och strävar efter att återställa nycklar omgående.

Kommer du in till oss kan vi ofta återställa din nyckel på plats så att den fungerar redan samma dag. Behöver du istället skicka in nyckeln till oss kommer det ta längre tid på grund av att nyckeln måste postas.

Misstänker du att din bilnyckel har tappat kodning så kan vi felsöka den. För att göra det behöver vi tillgång till en nyckel eller bilens styrenheter. Det är lättast om du kan komma till oss med bilen och nyckeln, men vi kan också hjälpa dig på distans.

Använd kontaktformuläret här på hemsidan för att tillhandahålla oss med de uppgifter vi behöver för att hjälpa dig.

Förutom bilnycklar så arbetar vi även med styrenheter i alla populära bilmärken. Styrenheter är ganska enkla att koppla ut en bil och kan med fördel postas till oss om den inte fungerar. Har du möjlighet att komma till Jönköping så kan vi hjälpa dig betydligt mycket snabbare.

Det finns många saker som kan orsaka en trasig startspärr och i princip nästan alla fall kan det härledas till bilnyckeln. Eftersom dagens bilnycklar och startspärrar är elektroniska måste de programmeras och kodas om för att fungera igen.

Vi är experter på bilnycklar och kan laga alla sorters startspärrar och bilnycklar. Använd vårt kontaktformulär för att starta processen och få svar på hur vi kan hjälpa dig.

Motoroptimering är egentligen ganska självförklarande: det är ett sätt att optimera sin motors prestanda och är något som vi kan hjälpa dig med.

Med hjälp av den senaste teknologin och många års erfarenhet kan vi motoroptimera din bil efter ditt körande och dina preferenser.

Det finns många fel som kan hända med en bilnyckel, däribland:

 • Trasig transponder eller avprogrammerad bilnyckeln vilket medför i att bilen inte startar
 • Knapparna på nyckeln är trasiga
 • Gummit är slitet eller plasten har gått sönder
 • Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan medan man tvättar.
 • Fjädern i nyckeln går sönder och nyckelbladet fäller inte ut
 • Avbruten nyckel, skadat nyckelblad eller trasig nyckel
 • Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.
 • En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort
 • Batterihållaren i bilnyckeln trasig
 • Batteriet har laddats ur och du måste byta batteri

På A6 Lås & Larm kan vi snabbt och enkelt felsöka en bilnyckel och lista ut vad felet är för att sedan reparera eller byta ut din trasiga nyckel.

Då kontaktar du oss på A6 Lås & Larm som hjälper vi dig skapa en ny nyckel. För att göra det måste vi ha tillgång till bilens databoxar vilket betyder att du har ett av tre val:

 • Bärga bilen till oss i Jönköping
 • Be oss köra ut till dig (om du befinner dig i närheten)
 • Ta ut och skicka databoxen till oss

Det kan kännas hopplöst att ha blivit av med den sista bilnyckeln men som tur är kan vi snabbt åtgärda felet och se till att du får igång bilen igen.

I de allra flesta fall kan vi hjälpa dig oavsett var i Sverige du befinner dig. Det är så klart alltid smidigast om du kan ta dig till oss men om inte det går erbjuder vi alternativa lösningar.

Befinner du dig i Småland med omnejd kan vi ofta köra ut till dig och hjälpa dig med trasiga bilnycklar och skadad styrenheter på plats. Bor du längre bort än så kan du skicka bilnycklar, styrenheter och databoxar till oss så lagar vi dem på plats innan vi skickar tillbaka dem till dig.

Vi har kompetensen, verktygen och erfarenheten som krävs för att effektivt laga och kopiera nycklar till alla populära bilmärken. Du hittar en komplett lista över de bilmärken vi arbetar med i vår lista över bilnycklar samt på startsidan.

Du kan även klicka på “Kontakta oss” för att omdirigeras till ett kontaktformulär där du skriver in vilken bil du kör, vilken årsmodell det är och sedan beskriver de problem du upplever.

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Kontakta oss!

1 %
av bilnyckelmarknaden

Vi klarar göra extra bilnycklar till i stort sett alla bilar på den svenska marknaden. 

1
Månaders Garanti

24 månaders garanti på nya bilnycklar.

1
google review

Det viktigaste för oss är att alla våra kunder är nöjda med oss.