Saab bilnyckel

SAAB-nyckel – ny eller kopierad nyckel

Som ledande experter på binycklar kan vi hjälpa dig om du har problem med din SAAB-nyckel. Vi kan exempelvis programmera nyckel till Saab 9-5, reparerar din SAAB 9-3 nyckel eller hjälpa dig beställa en ny nyckel till en SAAB. Dessutom kan vi laga de flesta styrenheterna i SAAB-bilar.

Det rullar fortfarande många SAAB bilar på den svenska vägarna men inga nya modeller har gjorts sedan 2011. Något många SAAB-ägare inte känner till är att man måste ha en fungerande nyckel för att en vanlig SAAB-verkstad ska kunna fixa en ny nyckel.

Om det inte finns någon nyckel så behöver man köpa till en ny CIM- eller TWICE-modul och då kan kostnaden snabbt dra iväg. Vi har en smidig lösning på detta och kan hjälpa dig med din SAAB-nyckel utan att du behöver byta ut några delar från bilen. Vi kan även ordna detta på distans utan att ha bilen närvarande. Dock kräver det mycket mer arbete så det är alltid bra att ha minst 2 nycklar.

När det kommer till trasiga databoxar i en SAAB så har vi oftast ett billigare alternativ än att köpa en ny databox. Vi kan klona många databoxar (till en med samma partnummer från demoleringsfirmor/bilskrot), ladda ny mjukvara eller direkt reparera kretskorten i databoxarna.

– Vi har 2 års garanti på alla nya nycklar samt 1 års garanti på reparationer med undantag för fuktskador vilket vi har 6 månaders garanti på. –

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Klicka här för att få hjälp direkt!

Laga, beställ eller byt batteri i en SAAB-nyckel

Då alla moderna bilar har en elektronisk startspärr (enligt EU-lagar ska alla bilar efter 1998 ha en elektronisk startspärr) så innebär det innan en ny bilnyckel börjar fungera så behöver den först programmeras till bilen (kodas in, giftas in). Vi erbjuder flera olika alternativ för att hjälpa er med ny bilnyckel oavsett om ni har fungerande nyckel eller alla nycklar borta:

 • Ni kommer med bilen (i vissa fall räcker det med fungerande nyckel) till vår verkstad i Jönköping.
 • Vi åker ut på plats där bilen står. Vi utgår alltid från Jönköping och en resekostnad tillkommer om vi inte redan har andra ärenden i samma riktning vi är på väg. Dock finns det en begränsning på hur långt vi kan åka.
 • Vi har i vissa fall ett låneverktyg som vi hem till er med DHL som ni kopplar till bilen (vi förklarar hur). Därefter tar vi över bilen och programmerar en ny SAAB-nyckel utan att ni behöver göra något. När det är klart så skickar du tillbaka verktyget med DHL och medföljande fraktsedel.
 • Ni plockar ut en av bilens databoxar (vi säger vilken och var den sitter) och skickar den med rek. Post till oss för programmering av ny bilnyckel. Sedan skickar vi tillbaka databoxen med de nya nycklarna. När databoxen kopplas tillbaka så startar bilen med de nya nycklarna.

Om ni har en trasig SAAB nyckel så kan vi dels hjälpa er genom att ni besöker oss i vår servicebutik A6 i Jönköping eller skickar den trasiga nyckeln med post. När vi får den trasiga bilnyckeln så ser vi till att reparera den direkt vi får den och sedan skickar den tillbaka hem till er med DHL.

Vanliga fel på SAAB bilnycklar

Vi kan även reparera en trasig nyckel som inte längre fungerar. Kolla därför alltid med oss först om vi kan återställa nyckeln innan ni beställer en ny bilnyckel.

Några vanliga fel:

 • Trasig transponder eller så är bilnyckeln avprogrammerad vilket medför i att bilen inte startar
 • Knapparna är trasiga
 • Gummit är slitet eller plasten gått sönder
 • Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan medans man tvättar.
 • Fjädern går sönder och nyckelbladet fäller inte ut
 • Avbruten nyckel eller nyckelbladet saknas
 • Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.
 • En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort
 • Batterihållaren i bilnyckeln trasig

Vi erbjuder även professionell motoroptimering, DPF, EGR, DTC och AdBlue off för er Saab bil. Är du intresserad i att veta mer kan du ta en titt på vår information om att optimera motorer.

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET OVAN FÖR MER INFORMATION

Vanliga frågor om Saab bilnycklar

För att byta batteri i en Saab nyckel måste du öppna upp nyckeln, pilla ut batteriet och sätta in ett nytt. Det går att göra på egen hand men risken är att du skadar nyckeln och istället behöver köpa en ny.

Ett bättre alternativ är att låta oss byta batteri i din bilnyckel. Vi har många år av erfarenhet från just bilnycklar och kan hjälpa dig enligt konstens alla regler.

Ja, du kan byta batteri en Saab nyckel på egen hand, men det rekommenderas inte. Det är bättre att du låter en expert hantera det.

Behöver du en ny Saab nyckel har du kommit helt rätt. På A6 Lås & Larm är vi experter på alla sorters bilnycklar och kan hjälpa dig skaffa nya.

Har du en nyckel kvar kan vi snabbt och enkelt kopiera den. Skulle du ha blivit av med alla nycklarna kan vi skapa helt nya till dig. Då slipar vi dem och programmerar dem rätt till din bil.

Bilnycklar har i regel knappcellsbatterier i sig, men storleken kan variera något. Är du osäker på vilket batteri du behöver eller hur du gör bytet kan vi göra det åt dig. Då ser vi till att nyckeln fungerar som den ska och att du får det bästa batteriet på marknaden.

Det beror på om du har en nyckel som vi kan kopiera eller om du behöver skapa helt nya Saab nycklar. Att kopiera en nyckel är så klart billigare och lättare, fast det tar inte mer än ett par dagar för oss att skapa nya nycklar heller.