Alfa Romeo – Bilnyckel

Bilnyckel till Alfa Romeo

Vi kan dels ordna nya bilnycklar, reparera trasig bilnyckel men också reparera många styrenheter till Alfa Romeo bilar. Även om Alfa Romeo inte är ett stort märke i Sverige har vi börjat utöka vårt lager av så många bilnyckelmodeller vi kan för att snabbt kunna hjälpa er. Alfa Romeo är byggd på samma nyckelsystem som Fiat.

Alfa Romeo har lagt in en extra säkerhet i sina nycklar vilket betyder att man från fabriken lägger in viss data som är unik till din unika bil innan den kommer till en Alfa Romeo verkstad för programmering av nyckeln. Detta gör att priset oftast är dyrt och leveranstiden lång för att få en ny bilnyckel. Vi har idag många programmeringsverktyg som kan läsa ut unika informationen från bilen direkt och sedan lägga in den i en tom nyckel för att sedan programmera in till bilen. Detta sker på samma sätt som i fabriken men vi kan göra detta utan fördröjning samt till mycket lägre kostnad.

– Vi har 2 års garanti på alla nya nycklar samt 1 års garanti på reparationer med undantag för fuktskador vilket vi har 6 månaders garanti på. – 

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Klicka här för att få hjälp direkt!

Då alla moderna bilar (enligt EU-lagstiftning ska alla bilar efter 1998 ha en elektronisk startspärr) har en elektronisk startspärr så innebär det innan en ny bilnyckel börjar fungera så behöver den först programmeras till bilen (kodas in, giftas in). Vi erbjuder flera olika alternativ för att hjälpa er med ny bilnyckel oavsett om ni har fungerande nyckel eller alla nycklar borta:

 • Ni kommer med bilen (i vissa fall räcker det med fungerande nyckel) till vår serviceverkstad på Ulfsparregatan 45 i Jönköping.

 • Vi åker ut på plats där bilen står. Vi utgår alltid från Jönköping och en resekostnad tillkommer om vi inte redan har andra ärenden mot samma riktning vi är på väg. Dock finns det en begränsning hur långt vi kan åka.

 • Vi har i vissa fall ett låneverktyg som vi skickar med DHL hem till er som ni kopplar till bilen (vi förklarar hur). Därefter tar vi över bilen och programmerar ny bilnyckel utan att ni behöver göra något. När det är klart så lägger man på fraktsedel och vårt verktyg skickas tillbaka med DHL.

 • Ni plockar ut en av bilens databoxar (vi säger vilken och var den sitter) och skickar den med rek. Post till oss för programmering av ny bilnyckel. Sedan skickar vi tillbaka databoxen med de nya nycklarna. När databoxen kopplas tillbaka så startar bilen med de nya nycklarna.

Om ni har en trasig Alfa Romeo nyckel så kan vi dels hjälpa er genom att ni besöker oss i vår servicebutik på Ulfsparregatan 45 i Jönköping eller skickar den trasiga nyckeln med post. När vi får den trasiga bilnyckeln så ser vi till att reparera den direkt vi får den och sedan skickar den tillbaka hem till er via DHL.

Vanliga fel på Alfa Romeo bilnycklar

Vi kan även reparera en trasig nyckel som inte längre fungerar. Kolla därför alltid med oss först om vi kan återställa nyckeln innan ni beställer en ny bilnyckel. Några vanliga fel:

 • Trasig transponder eller bilnyckeln bortprogrammerad vilket medför i att bilen inte startar

 • Knapparna är trasiga

 • Gummit är slitet eller plasten gått sönder

 • Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan när man tvättar kläderna.

 • Fjädern går sönder och nyckelbladet fäller inte ut

 • Avbruten nyckel eller nyckelbladet saknas

 • Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.

 • En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort

 • Batterihållaren i bilnyckeln trasig

Vi erbjuder även professionell motoroptimering, DPF, EGR, DTC och AdBlue off för er Alfa Romeo bil. Klicka här för att se vilken skillnad du får för prestanda och bränslebesparing. 

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION