Toyota

Toyota nyckel

Vi kan dels ordna nya Toyota bilnycklar, reparera en trasig bilnyckel, kopiera en bilnyckel till Toyota men också reparera många styrenheter i diverse Toyota bilar. Toyota bygger på ett nyckelsystem som är lite krångligt då man måste byta ut vissa styrenheter samt alla lås om man vill ha nya nycklar. Som du säkert förstår kan det kosta väldigt mycket om du vänder dig till en klassisk Toyota-verkstad.

Som tur är har vi en unik lösning på detta problem som låter oss skapa en ny nyckel till Toyota utan att man behöver byta ut flera delar i bilen. Bäst av allt är att vi kan ordna detta åt dig på distans utan att ha bilen på vår verkstad.

Ett annat problem är att Toyota är det bilmärket med flest antal olika nyckelsorter till sina bilar; med närmare 100 olika nyckelmodeller. Även om många ser likadana ut så skiljer det i mjukvaran som används för låsfunktionerna. Vi har ca 60-65% av Toyota nycklar på lager men kan med kort varsel få hem nyckel till er bilmodell.

När det kommer till trasiga databoxar i en Toyota så har vi oftast ett billigare alternativ än att köpa en ny databox. Vi kan klona många databoxar (till en med samma partnummer från demoleringsfirmor/bilskrot), ladda ny mjukvara eller direkt reparera kretskorten i databoxarna.

– Vi har 2 års garanti på alla nya nycklar samt 1 års garanti på reparationer med undantag på fuktskador vilket vi har 6 månaders garanti på. –

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Klicka här för att få hjälp direkt!

Köp ny nyckel, reparera nyckeln eller kopiera din Toyota nyckel på A6

Då alla moderna bilar har en elektronisk startspärr (enligt EU-lagar ska alla bilar efter 1998 ha en elektronisk startspärr) så innebär det innan en ny bilnyckel börjar fungera så behöver den först programmeras till bilen (kodas in, giftas in). Vi erbjuder flera olika alternativ för att hjälpa er med ny bilnyckel oavsett om ni har fungerande Toyota-nyckel eller om du blivit av med alla nycklar.

 • Ni kommer med bilen (i vissa fall räcker det med fungerande nyckel) till vår verkstad i Jönköping.
 • Vi åker ut på plats där bilen står. Vi utgår alltid från Jönköping och en resekostnad tillkommer om vi inte redan har andra ärenden i samma riktning vi är på väg. Dock finns det en begränsning på hur långt vi kan åka.
 • Vi har i vissa fall ett låneverktyg som vi hem till er med DHL som ni kopplar till bilen (vi förklarar hur). Därefter tar vi över bilen och programmerar en ny Toyota-nyckel utan att ni behöver göra något. När det är klart så skickar du tillbaka verktyget med DHL och medföljande fraktsedel.
 • Ni plockar ut en av bilens databoxar (vi säger vilken och var den sitter) och skickar den med rek. Post till oss för programmering av ny bilnyckel. Sedan skickar vi tillbaka databoxen med de nya nycklarna. När databoxen kopplas tillbaka så startar bilen med de nya nycklarna.

Om ni har en trasig Toyota-nyckel så kan vi dels hjälpa er genom att ni besöker oss i vår servicebutik Jönköping eller skickar den trasiga nyckeln med post. När vi får den trasiga bilnyckeln så ser vi till att reparera den direkt och omgående skickar tillbaka nyckeln hem till er via DHL.

Vanliga fel på Toyota bilnycklar

Vi kan även reparera en trasig nyckel som inte längre fungerar. Kolla därför alltid med oss först om vi kan återställa nyckeln innan ni beställer en ny bilnyckel. Några vanliga fel:

 • Trasig transponder eller bilnyckeln bortprogrammerad vilket medför i att bilen inte startar
 • Knapparna är trasiga
 • Gummit är slitet eller plasten gått sönder
 • Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan medans man tvättar.
 • Fjädern går sönder och nyckelbladet fäller inte ut
 • Avbruten nyckel eller nyckelbladet saknas
 • Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.
 • En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort
 • Batterihållaren i bilnyckeln trasig

Vi erbjuder även professionell motoroptimering, DPF, EGR, DTC och AdBlue off för er Toyota bil. Klicka dig vidare till vår sida om motoroptimering för att se vilken skillnad du får för prestanda and bränslebesparing.

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET OVAN FÖR MER INFORMATION