REPARERA STYRENHET I BILEN

När en styrenhet till bilen går sönder kan det bli dyrt att byta ut den. Vi kan i många fall reparera dem eller flytta över informationen från er trasiga styrenhet till en annan begagnad som är hel.

Laga en trasig styrenhet för ett bra pris

Styrenheter i bilar såsom motorstyrenheter, ABS-styrenhet, airbagmoduler, kombiinstrument, elektroniska rattlås med mera går ibland sönder eller så blir mjukvaran korrupt. Resultatet blir att bilen inte startar eller går bra. Vissa lampor i kombiinstrumentet tänds upp vilket bl.a. gör att bilen inte går igenom besiktningen.

Vi försöker hitta det smidigaste och billigaste sättet att lösa era problem. Oftast kan ni spara många tusenlappar på att anlita oss istället för att beställa nya delar. Detta är även väldigt bra ur miljösynpunkt där vi återanvänder begagnade delar eller reparerar er befintliga styrenhet.

Reparera din styrenhet på plats eller på distans

Fördelen med en trasig styrenhet är att vi inte behöver tillgång till hela bilen för att reparera en styrenhet. Istället räcker det med att du tar ur den trasiga styrenheten och skickar in den till oss. Därefter felsöker vi enheten, reparerar eller byter ut den och skickar tillbaka den till dig.

Du behöver med andra ord inte bo i eller i närheten av Jönköping för att få vi ska kunna hjälpa dig med dina styrenheter.

Vidare kan vi hjälpa dig om du blivit av med, tagit sönder eller förlorat din bilnyckel.

BESKRIV DITT ÄRENDE

Klicka nedan och fyll i vilken bil ärendet gäller så återkommer vi inom kort via mail eller telefon.

Klicka här för att få hjälp direkt!

ECU – Elektronisk styrenhet till fordon

Den elektroniska styrenheten i ett fordon – kallas även ECU efter engelskans Electronic Control Unit – är en elektronikbox som kontrollerar och styr alla elektroniska lösningar i ett fordons motor.

En ECU kan bland annat styra tändningen, centrallåset, antisladdsystemet, stötdämpning, klimatkontrollen (värme/kyla) samt bildskärmar och radio. Det är bara ett par exempel, men din ECU eller styrenhet styr helt enkelt allt som är elektroniskt i ditt fordon.

Skulle din styrenhet gå sönder behöver du därför laga den, och det kan vi som sagt hjälpa dig med.

ECU-spärr

Det finns också något som kallas för ECU-spärr som framför allt används av de som kör EPA-traktor. Med ECU-spärren kan du nämligen begränsa hastigheten på bilen på ett smidigt sätt och försäkra dig om att den inte går snabbare än 30 km/h.

Vanliga frågor om styrenheter

En styrenhet, eller ECU som det också kallas är en elektronikbox som är kopplad till och kontrollerar andra elektroniska komponenter i bilen. Det är styrenheten som ser till att elektroniska lås, krockkudde, radio, etc. fungerar som de ska.

Misstänker du att din styrenhet är trasig bör du uppsöka en verkstad omedelbart, alternativt kontakta oss så kan vi reparera din styrenhet åt dig.

ECU är en förkortning för Electronic Control Unit och är en engelska benämningen på en styrenhet för fordon. Det är med andra ord en synonym till styrenheter.

En ECU-spärr används framför allt för att strypa bilar så att man kan registrera dem som A-traktor, eller EPA-traktor. Med en korrekt installerad ECU-spärr kommer fordonet i fråga inte kunna köra snabbbare än 30 km/h.

Ett vanligt tecken på att styrenheten är trasig är att bilnyckeln slutar fungera, eller att tändningen inte längre fungerar. Men det finns många andra symptom på en trasig styrenhet.

Styrenheten kontrollerar de flesta elektroniska komponenterna i ett fordon så har du problem med något elektroniskt kan det mycket väl vara så att du behöver reparerar din styrenhet.

På A6 Lås & Larm är vi experter på styrenheter och kan laga och koda om dem för att få de att fungera igen. Misstänker du att din styrenhet har slutat fungera kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Numera kan vi även hjälpa dig fixa en styrenhet på distans. Hör av dig för mer information om hur det går till.

Inte nödvändigtvis. I de flesta fall kan man laga en trasig styrenhet och just detta är vi experter på och kan hjälpa dig med.

Fixar i en bils komponenter
Installerar en ny styrbox i bil
Vi lagar startspärrar