BMW Bilnyckel

Vi kan kopiera, skapa nya och byta batteri i BMW nycklar

BMW nyckel & BMW styrenheter

Har du en BMW-nyckel som inte fungerar kan vi hjälpa dig på flera sätt. Vi kan bland annat byta batteri i BMW-nyckel men även skapa en helt ny och kopiera en nyckel om du behöver en extra. Dessutom kan vi laga de flesta styrenheterna i en BWM.

BMW är idag ett av de vanligaste bilmärkena i Sverige. BMW har under åren valt att använda samma typ av nyckelmodell till de flesta av sina bilar. Ca 5-6 olika nyckelmodeller täcker nästan alla bilmodeller vilket gör det väldigt smidigt att hålla dem på lager. I förhållande till andra bilmärken så har BMW bra kvalitet på sina nycklar och de håller länge. Det vanligaste felet är att det laddningsbara batteriet efter ett antal år blir dåligt och då kan vi hjälpa dig byta batteri i BMW-nyckel.

BMW har byggt upp sitt mjukvarusystem för sina bilnycklar som programmerar varje nyckel till en unik position. När en ny nyckel aktiveras så låser det den positionen som den gamla nyckeln hade. När alla positioner har använts så går det inte att aktivera nya nycklar och i många fall måste man då byta en BMW styrenhet. Vi kan dock låsa upp dessa positioner om det skulle behövas och på så sätt skriva över dem med den nya nyckeln.

När det kommer till trasiga databoxar i en BMW så har vi oftast ett billigare alternativ än att köpa en ny databox. Vi kan klona många databoxar (till en med samma partnummer från demoleringsfirmor/bilskrot), ladda ny mjukvara eller direkt reparera kretskorten i databoxarna.

– Vi har 2 års garanti på alla nya nycklar samt 1 års garanti på reparationer med undantag på fuktskador vilket vi har 6 månaders garanti på. –

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Klicka här för att få hjälp direkt!

Köp ny, laga eller byt batteri i BMW nyckel

Då alla moderna bilar har en elektronisk startspärr (enligt EU-lagar ska alla bilar efter 1998 ha en elektronisk startspärr) så innebär det innan en ny bilnyckel börjar fungera så behöver den först programmeras till bilen (kodas in, giftas in). Vi erbjuder flera olika alternativ för att hjälpa er med ny bilnyckel oavsett om ni har fungerande nyckel eller alla nycklar borta:

 • Ni kommer med bilen (i vissa fall räcker det med fungerande nyckel) till vår verkstad i Jönköping.
 • Vi åker ut på plats där bilen står. Vi utgår alltid från Jönköping och en resekostnad tillkommer om vi inte redan har andra ärenden i samma riktning vi är på väg. Dock finns det en begränsning på hur långt vi kan åka.
 • Vi har i vissa fall ett låneverktyg som vi hem till er med DHL som ni kopplar till bilen (vi förklarar hur). Därefter tar vi över bilen och programmerar en ny BMW-nyckel utan att ni behöver göra något. När det är klart så skickar du tillbaka verktyget med DHL och medföljande fraktsedel.
 • Ni plockar ut en av bilens databoxar (vi säger vilken och var den sitter) och skickar den med rek. Post till oss för programmering av ny bilnyckel. Sedan skickar vi tillbaka databoxen med de nya nycklarna. När databoxen kopplas tillbaka så startar bilen med de nya nycklarna.

Vanliga fel på BMW bilnycklar

Vi kan även reparera en BMW-nyckel som inte längre fungerar. Kolla därför alltid med oss först om vi kan återställa nyckeln innan ni beställer en ny bilnyckel.

Några vanliga fel:

 • Trasig transponder eller så är bilnyckeln avprogrammerad vilket medför i att bilen inte startar
 • Knapparna är trasiga
 • Gummit är slitet eller plasten gått sönder
 • Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan medans man tvättar.
 • Fjädern går sönder och nyckelbladet fäller inte ut
 • Avbruten nyckel eller nyckelbladet saknas
 • Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.
 • En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort
 • Batterihållaren i bilnyckeln trasig
 • Måste byta batteri i BMW-nyckel (laddningsbart)
 • På äldre bilar vid dåligt batteri så kan nyckel och EWS modul tappa kontakt emellan och bilen startar ej
 • Vid dåligt batteri kan kontakten mellan bilens elektriska rattlås och CAS modul förloras och då startar inte bilen.
Vi erbjuder även professionell motoroptimering, DPF, EGR, DTC och AdBlue off för er BMW bil. Följ länken till i början på stycket för att se vilken skillnad du får för prestanda och  bränslebesparing. 

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET OVANFÖR FÖR MER INFORMATION

Vanliga frågor om BMW nycklar

Ja, visst kan du byta batteri i en BMW nyckel. Det kan dock vara svårt att få av skalet utan att skada nyckeln, så vår rekommendation är att du skickar in nyckeln till oss så byter vi batteriet enligt konstens alla regler.

Vissa BMW-nycklar kan du ladda direkt i din bil. Därmed behöver du aldrig byta batteri i din bilnyckel igen.

Det är framför allt nycklar till BMW 7 serien som går att laddas, och då antingen kontaktlöst på mittkonsolen eller med en USB-kabel.

Det beror vilken modell du har och om du behöver skapa helt nya nycklar eller kan kopiera en som du har.

Föga förvånande är det billigare att kopiera en nyckel än att skapa en ny, och vi kan hjälpa dig med båda alternativen. Din nya bilnyckel får du levererad inom ett par dagar.

Kontakta oss idag för att få ett prisförslag och sätta igång processen.

Nej, du kan inte köra en BMW utan nyckel. Däremot behöver du inte stoppa nyckeln i tändningen för att starta bilen numera, utan det räcker med att du har den i fickan.

BMW har också lanserat något som kallas BMW Digital Keys som är en app som ersätter bilnyckeln. Men appen på telefonen och nyckeln kopplad kan du låsa upp och starta bilen automatiskt bara genom att vara i närheten av den. Dock krävs det fortfarande en fysisk nyckel för att använda denna tjänst.

De batterier som används i BMW-nycklar varierar lite, men är i regel knappcellsbatterier. Hör av dig till oss så kan vi guida dig till rätt batteri för rätt nyckel.

BMW Digital Key är BMW:s satsning att ersätta bilnycklar med en app. Du laddar helt enkelt ner appen på din telefon, kopplar nyckeln till appen och sen kan du låsa upp, lås och starta bilen med din mobil utan nyckel.