Motoroptimering

Vi samarbetar endast med de som är bäst på motoroptimering och erbjuder skräddarsydda lösningar som passar ert körande och fordon bäst. Kontakta oss via formuläret längre ner på sidan för att få hjälp!

Motoroptimering: så fungerar det

Programvaran vi använder för motoroptimering har utvecklats på ATM:s 4×4 Dynostar testbänk, så vi är säkra på att den uppfyller alla krav och förväntningar för en pålitlig motoroptimering. Ni kan ganska enkelt söka på er bil vad vi kan göra. Vi behöver inte bilen utan endast bilens motorstyrenhet om ni skulle finnas långt ifrån oss och inte kan komma med bilen. Allt går med vändande post. Glöm inte att vi alltid sparar er ursprungliga mjukvara som vi, när ni vill, kan installera igen.

– Vi ger livstids garanti på motoroptimering med vår mjukvara –

Steg 1 –

Motoroptimering innebär ökad prestanda och körglädje, fast med lägre bränsleförbrukning och mindre utsläpp av miljöskadliga ämnen. En win-win för dig som bilägare.

A-TRAKTOR

Vi har lösningar till alla A-traktorer där vi spärrar bilen till 30 km/h direkt i motorstyrningen. Vi skriver även ut intyg så att du kan köra din A-traktor lagligt och säkert.

Felkod - DTC

Behöver du hjälp med att lokalisera, inaktivera och ta bort DTC koder (felkoder), kan du alltid vända dig till oss så programmerar vi bort dem. Kombineras med fördel med en motoroptimering.

EGR-ventil symptom

Bortprogrammering av EGR-ventilen resulterar i flera fördelar som att olja, sot eller oförbränt bränsle inte fastnar i ventiler eller insugningsrör. Vi kan även lokalisera fel på EGR-ventilen och symptom för att åtgärda felet.

Dieselpartikelfilter (DPF)

Har du fått problem med dieselpratikelfiltret (DPF) eller är bilen i felsäkertläge på grund av det så kan vi programmera bort partikelfiltret. Att stänga av DPF är en smidig lösning på ett vanligt problem.

Inaktivera funktionen

Genom att ändra kodningen inuti ECU kan vi inaktivera start/stopp-systemet. Det finns många fördelar med detta och beställs oftast i kombination med en motoroptimering.

Prislista för motoroptimering

0 kr
MOTOROPTIMERING: STEG 1

FORDON 1998 - 2015

0 kr
MOTOROPTIMERING: STEG 1

FORDON 2016 -2020

0 kr
MOTOROPTIMERING: A-TRAKTOR

oavsett modell

Pris för extra kodning i samband med motoroptimering

DPF/OPF off: 1995kr 
EGR off: 995kr
Decat: 995kr
AdBlue off: 2995kr

Hot start/cold start: 995kr
Performance Gauge BMW/Mini/VAG: 995kr
Vmax off 495kr
DTC off 995kr

Start/Stop system off: 995kr
Swirl flaps off: 995kr
Immobiliser off: 1995kr

Anti-lag: 1995kr

 Vi gör motoroptimering på alla fordon – inget projekt är för litet eller för stort för oss

Med sofistikerade verktyg och samarbeten med industriledande aktörer kan vi optimera motorn i de allra flesta bilar som körs på svenska vägar. Faktum är att vi är experter på alla populära bilar och hanterar regelbundet motoroptimering av Mercedes, Audi, Volvo, BMW och många fler. I vår motoroptimeringstjänst ingår flera olika tjänster, vi kan till exempel lokalisera EGR-ventil symptom, programmera bort DTC (felkoder) och stänga av ditt dieselpartikelfilter (DPF). Skulle du ha problem med några av dessa funktioner är det bara till att boka en motoroptimering. Har du frågor så hänvisar vi dig till vår FAQ.

Vi motoroptimerar även A-traktorer (epa-traktorer) och kan hjälpa dig optimera motorn i dina egenbyggda fordon. Dessutom är våra tjänster prisvärda och för ett par tusenlappar kan vi optimera motorn i din bil.

Skulle du vilja ha hjälp med motoroptimering kan du ringa in till oss eller svänga förbi vår verkstad så tar vi en titt på bilen tillsammans. Tänk bara på att vi inte behöver hela bilen för att optimera den utan endast bilens motorstyrenhet då det är den som optimeras.

Glöm heller inte att vår främsta tjänst är bilnycklar – vi skapar, lagar och kopierar din bilnyckel, antingen på plats eller på distans!