Motoroptimering

Vi samarbetar endast med de som är bäst på motoroptimering och erbjuder skräddarsydda lösningar som passar ert körande och fordon bäst. Kontakta oss via formuläret längre ner på sidan för att optimera bil!

Optimera bil – så här fungerar motoroptimering

Programvaran vi använder för motoroptimering har utvecklats på ATM:s 4×4 Dynostar testbänk, så vi är säkra på att den uppfyller alla krav och förväntningar för en pålitlig motoroptimering. Ni kan ganska enkelt söka på er bil vad vi kan göra. Vi behöver inte bilen utan endast bilens motorstyrenhet om ni skulle finnas långt ifrån oss och inte kan komma med bilen. Allt går med vändande post. Glöm inte att vi alltid sparar er ursprungliga mjukvara som vi, när ni vill, kan installera igen.

– Vi ger livstids garanti på motoroptimering med vår mjukvara –

Steg 1 – Motoroptimering

Motoroptimering innebär ökad prestanda och körglädje, fast med lägre bränsleförbrukning och mindre utsläpp av miljöskadliga ämnen. En win-win för dig som bilägare.

A-TRAKTOR max 30km/h

Vi har lösningar till alla A-traktorer där vi spärrar bilen till 30 km/h direkt i motorstyrningen. Vi skriver även ut intyg så att du kan köra din A-traktor lagligt och säkert.

Felkod - DTC off

Behöver du hjälp med att lokalisera, inaktivera och ta bort DTC koder (felkoder), kan du alltid vända dig till oss så programmerar vi bort dem. Kombineras med fördel med en motoroptimering.

EGR-ventil symptom off

Bortprogrammering av EGR-ventilen resulterar i flera fördelar som att olja, sot eller oförbränt bränsle inte fastnar i ventiler eller insugningsrör. Vi kan även lokalisera fel på EGR-ventilen och symptom för att åtgärda felet.

Dieselpartikelfilter (DPF) off

Har du fått problem med dieselpratikelfiltret (DPF) eller är bilen i felsäkertläge på grund av det så kan vi programmera bort partikelfiltret. Att stänga av DPF är en smidig lösning på ett vanligt problem.

Inaktivera start/stop funktionen

Genom att ändra kodningen inuti ECU kan vi inaktivera start/stopp-systemet. Det finns många fördelar med detta och beställs oftast i kombination med en motoroptimering.

Prislista för motoroptimering

0 kr
MOTOROPTIMERING: STEG 1

FORDON 1998 - 2015

0 kr
MOTOROPTIMERING: STEG 1

FORDON 2016 -2020

0 kr
MOTOROPTIMERING: A-TRAKTOR

oavsett modell

Pris för extra kodning i samband med motoroptimering & chiptrim

DPF/OPF off: 1995kr 
EGR off: 995kr
Decat: 995kr
AdBlue off: 2995kr

Hot start/cold start: 995kr
Performance Gauge BMW/Mini/VAG: 995kr
Vmax off 495kr
DTC off 995kr

Start/Stop system off: 995kr
Swirl flaps off: 995kr
Immobiliser off: 1995kr

Anti-lag: 1995kr

Vi är experter på chiptrim och kan optimera alla bilar

Med sofistikerade verktyg och samarbeten med industriledande aktörer kan vi chiptrimma motorn i de allra flesta bilar som körs på svenska vägar.

Faktum är att vi är experter på optimering av alla populära bilar och hanterar regelbundet motoroptimering av Mercedes, Audi, Volvo, BMW och många fler.

När vi optimerar en bil så ingår flera olika tjänster, vi kan till exempel lokalisera EGR-ventil symptom, programmera bort DTC (felkoder) och stänga av ditt dieselpartikelfilter (DPF). Skulle du ha problem med några av dessa funktioner är det bara till att boka en motoroptimering.

Har du frågor så hänvisar vi dig till vår FAQ.

Vi motoroptimerar även A-traktorer (epa-traktorer) och kan hjälpa dig optimera en bil du byggt på egen hand.

Dessutom är våra tjänster prisvärda. För endast ett par tusenlappar kan vi optimera även din bil.

Skulle du vilja ha hjälp med motoroptimering kan du ringa in till oss eller svänga förbi vår verkstad så tar vi en titt på bilen tillsammans. Tänk bara på att vi inte behöver hela bilen för att optimera den utan endast bilens motorstyrenhet då det är den som optimeras.

Glöm heller inte att vår främsta tjänst är bilnycklar – vi skapar, lagar och kopierar din bilnyckel, antingen på plats eller på distans!

Vanliga frågor om motoroptimering

Motoroptimering är något man gör för att optimera en bil. Dels för att öka dess prestanda och potentiellt högsta fart, men även för att minska bränsleförbrukning.

Är du bilintresserad och vill få ut det mesta av din bil kan den motoroptimering vara något att överväga.

Vi kan hjälpa dig optimera bilen med så kallade chiptrim. Vi använder endast ledande programvara för detta och har experter som ser till att din bil bli optimerad på bästa möjliga sätt.

Det är en bra fråga och svaret är egentligen personligt. Är du nöjd med din bil som den är behöver du så klart inte motoroptimera den. Men vill du få ut så mycket som möjligt av bilen och maximera prestandan är det absolut värt att göra en motoroptimering.

Ja, du kan motoroptimera en EPA-traktor. Våra experter kan motoroptimera de flesta fordon och jobbar ofta med just A-traktorer. Så kontakta oss gärna om du också vill ha hjälp med att optimera bilen.

Priset för en motoroptimering beror på vilken sorts optimering du ska göra samt vilket sorts fordon det handlar om. Är du intresserad av att optimera din bil kan du hör av dig så kan våra experter ge dig ett prisförslag. Naturligtvis är prisförslaget inte bindande.

Vi kan chiptrimma din bil enligt konstens alla regler och givetvis utan att göra bilen olaglig att använda.

Eftersom mycket kan gå snett vid en chiptrimning bör du ta hjälp av ett proffs när du gör det.

Frågor och svar om att optimera bil

Om motoroptimeringen görs korrekt och bilen är rätt registrerad är det lagligt att optimera bil. Däremot är det inte alltid säkert att du får köra en trimmad bil på vanliga vägar.

Gör du en chiptrim på din bil så kan det öka bilens prestanda, och görs det korrekt så sjunker bränsleförbrukningen och miljöpåverkan. En sådan motoroptimering är givetvis bra. Det går dock att optimera en bil dåligt också vilket sliter extra på både bil och miljön.

Ja, man kan optimera motorn på en motorcykel också. Vi är dock experter på bilar och fokuserar därför på fordon med fyra hjul.

Ja, det går att optimera en husbil om man vill det. Det är dock ganska ovanligt så kontakta oss i förväg om detta är något du är intresserad av.

Ja, tekniskt sett kan man optimera bilen på egen hand. Det är inget vi rekommenderar då risken är stor att något går fel. Därför rekommenderar vi att du sköter motoroptimeringen via oss istället.

Motoroptimering och chiptrim är två olika termer för samma process. Vi trimmar helt enkelt din bil för att öka dess prestanda.

Ja, visst kan den som inte har rätt kunskap optimera en bil fel och inte uppnå önskat resultat. Ett annat exempel är Adblue som skulle optimera och minska utsläppen men istället visade sig vara en bluff.