Byta batteri bilnyckel

Har din bilnyckel slutat fungera som den ska? Ofta är det bara batteriet som behöver bytas ut. På denna sida guidar vi dig genom processen att byta batteri i bilnyckeln och hur vi på A6 Lås & Larm kan hjälpa dig att göra det smidigt och enkelt.

Klicka här för att få hjälp direkt!

Då ska du byta bilnyckel batteri

När bilnyckeln börjar krångla eller inte reagerar direkt kan det vara dags att byta batteri. Andra tecken inkluderar svagare signal, att du måste trycka flera gånger, eller att bilen inte alltid låser upp/låser.

Det är med andra ord ganska enkelt att lista ut när batteriet har laddats ur och det är dags för ett nytt.

Vänta inte tills nyckeln slutar fungera helt – byt batteri i tid för bästa funktion

Olika batterier för olika bilnycklar

Alla bilnycklar använder inte samma sorts batteri. Beroende på bilmodell och tillverkare kan nyckeln kräva ett specifikt batteri. Det är viktigt att välja rätt batteri för att säkerställa optimal funktion och livslängd.

Är du osäker på vilket batteri du har i din bilnyckel kan du kontakta oss direkt eller vända dig till biltilverkaren. Några av de vanligaste batterierna till bilnycklar är följande:

  • CR2032: Vanligast i många moderna bilnycklar.
  • CR2025: Används i vissa äldre nyckelmodeller.
  • CR2016: Mindre vanligt, men förekommer i vissa nycklar.
  • AAA: För större nyckelfodral med fler funktioner.

Tips: Låt en expert göra bytet

På A6 Lås och Larm är vi experter på allt som rör bilnycklar och -lås. Vi kan snabbt och enkelt hjälpa dig byta batterierna, även på distans. Då skickar du helt enkelt nyckeln till oss så gör vi bytet och skickar tillbaka den till dig.

Vi kan så klart även laga din trasiga bilnyckel och även skapa en helt ny bilnyckel ifall du blivit av med dina.

På vårt lager har vi hundratals batterier till bilnycklar i alla tänkbara modeller. Några av våra mest populära tjänster är:

OBS! Risken är hög att du förstör eller skadar nyckeln om du försöker göra bytet på egen hand. Och det är betydligt mycket dyrare att laga en trasig bilnyckeln. Därför uppmanar vi dig till att ta hjälp.

Byta bilnyckel batteri på egen hand

Att byta batteri i din bilnyckel kan vara lite komplicerat. Med rätt verktyg och lite tålamod kan du i vissa fall göra det själv hemma. Är du osäker så bör du dock låta ett proffs göra bytet.

Följ dessa steg för en smidig batteribyte:

  1. Öppna nyckelfodralet: Använd en tunn skruvmejsel eller mynt för att försiktigt dela på nyckelfodralets två halvor.
  2. Ta ut det gamla batteriet: Notera batteriets position och hur det är placerat.
  3. Sätt i det nya batteriet: Se till att det är rätt väg och att det sitter ordentligt på plats.
  4. Stäng nyckelfodralet: Tryck ihop de två halvorna tills de klickar på plats.
  5. Testa nyckeln: Se till att bilen reagerar som den ska när du trycker på knapparna.

Kom ihåg att alltid använda rätt batterityp för din specifika bilnyckelmodell.

Vanliga frågor om batteri i bilnycklar

Ett nytt batteri i en bilnyckel håller vanligtvis i upp till 5 år, beroende på användning och nyckelns märke och modell. Regelbunden användning förkortar livslängden.

Bäst av allt är att vi även kan göra detta på distans. Du behöver alltså INTE befinna dig i Jönköping med omnejd för att vi ska kunna hjälpa dig.

Ja, det går oftast att byta batteri i bilnyckeln själv. Många nycklar har en skruv eller klämma som gör det enkelt att öppna dem. Dock bör man följa bilens instruktionsbok för rätt procedur, och för att undvika att du skadar nyckeln är det bäst att låta oss göra det åt dig.

Kostnaden för att byta batteri i en nyckel varierar beroende på bilmodell och batteri, samt hur långt från vår verkstad du bor. Bor du i närheten av Jönköping kan du komma förbi verkstaden och lämna in nyckeln, annars får du skicka in den och då även betala porto.