AudI bilnyckel

Kontakta oss!

Audi-nyckel

Om du har en Audi-nyckel som inte fungerar kan vi hjälpa dig! Vi kan bland annat byta batteri i Audi-nycklar, koda om en Audi-bilnyckel samt laga de flesta styrenheterna. Kontakta oss med formuläret nedan för att skaffa en ny eller laga din Audi-nyckel.

Audi som ingår i VAG-gruppen (Audi, Seat, Skoda och Volkswagen) är ett av Sveriges vanligaste bilmärken. Märkets nycklar bygger på väldigt snarlika elektroniska säkerhetssystem vilket innebär att nycklarna påminner om varandra.

Audi har lagt till en extra säkerhet i sina nycklar från 2006/2007-modellerna vilket betyder att man lägger in unik data kopplad till din specifika bil innan den kommer till en Audi-verkstad där nyckel programmeras. Detta gör att priset för en ny Audi-nyckel oftast är dyrt och att leveranstiden är lång.

Som tur är har vi flera sofistikerade programmeringsverktyg som kan läsa ut den unika datan direkt från bilen och sedan lägga datan i en tom nyckel som vi programmerar till bilen. Detta sker på samma sätt som i fabriken men vi kan göra detta utan fördröjning samt till en mycket lägre kostnad. I vissa fall så kan vi inte utläsa dessa unika data och måste beställa en förprogrammerad bilnyckel (kallas i vanliga termer ”dealerkey” från fabriken).

När det kommer till trasiga databoxar i en Audi så har vi oftast ett billigare alternativ än att köpa en ny databox. Vi kan klona många databoxar (till en med samma partnummer från demoleringsfirmor/bilskrot), ladda ny mjukvara eller direkt reparera kretskorten i databoxarna.

– Vi har 2 års garanti på alla nya nycklar samt 1 års garanti på reparationer med undantag för fuktskador vilket vi har 6 månaders garanti på. –

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Kontakta oss!

Om Audi-nyckel inte fungerar

Då alla moderna bilar har en elektronisk startspärr (enligt EU-lagar ska alla bilar efter 1998 ha en elektronisk startspärr) så innebär det innan en ny bilnyckel börjar fungera så behöver den först programmeras till bilen (kodas in, giftas in). Vi erbjuder flera olika alternativ för att hjälpa er med ny bilnyckel oavsett om ni har fungerande nyckel eller alla nycklar borta:

 • Ni kommer med bilen (i vissa fall räcker det med fungerande nyckel) till vår verkstad i Jönköping.
 • Vi åker ut på plats där bilen står. Vi utgår alltid från Jönköping och en resekostnad tillkommer om vi inte redan har andra ärenden i samma riktning vi är på väg. Dock finns det en begränsning på hur långt vi kan åka.
 • Vi har i vissa fall ett låneverktyg som vi hem till er med DHL som ni kopplar till bilen (vi förklarar hur). Därefter tar vi över bilen och programmerar en ny Audi-nyckel utan att ni behöver göra något. När det är klart så skickar du tillbaka verktyget med DHL och medföljande fraktsedel.
 • Ni plockar ut en av bilens databoxar (vi säger vilken och var den sitter) och skickar den med rek. Post till oss för programmering av ny bilnyckel. Sedan skickar vi tillbaka databoxen med de nya nycklarna. När databoxen kopplas tillbaka så startar bilen med de nya nycklarna.

Om din Audi-nyckel ej fungerar så kan vi hjälpa er genom att ni besöker oss i vår servicebutik A6 i Jönköping eller skickar den trasiga nyckeln med post. När vi får den trasiga bilnyckeln så ser vi till att reparera den direkt vi får den och sedan skickar den tillbaka hem till er med DHL.

Har mer specifika frågor om varför din nyckel inte fungerar eller hur du kan laga den föreslår vi att du bläddrar igenom vår FAQ där vi samlat alla de vanligaste frågorna om bilnycklar och motoroptimering.

Vanliga fel när din Audi-nyckel ej fungerar

Vi kan även reparera en trasig nyckel eller programmera om en Audi bilnyckel som inte längre fungerar. Kolla därför alltid med oss först om vi kan återställa nyckeln innan ni beställer en ny bilnyckel. Några vanliga fel:

 • Trasig transponder eller bilnyckeln är avprogrammerad vilket medför i att bilen inte startar
 • Knapparna är trasiga
 • Gummit är slitet eller plasten gått sönder
 • Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan medans man tvättar.
 • Fjädern går sönder och nyckelbladet fäller inte ut
 • Avbruten nyckel eller nyckelbladet saknas
 • Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.
 • En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort
 • Batterihållaren i bilnyckeln trasig
 • Du måste byta batteri i Audi-nyckel
Vi erbjuder även professionell motoroptimering, DPF, EGR, DTC och AdBlue off för er Audi bil. Klicka här för att se vilken skillnad du får för prestanda och bränslebesparing.
 
KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET OVAN FÖR MER INFORMATION