Citroen

Citroen-nyckel: laga, beställ ny eller byt batteri

Har du blivit av med eller haft sönder din Citroen nyckel så kan vi på A6 Lås & Larm hjälpa dig. Vi kan dels beställa ny bilnyckel till Citroen men även koda en nyckel och laga enklare skador. Dessutom har vi kapaciteten att laga de flesta styrenheterna till populära Citroen-modeller.

Citroen är ett väldigt populärt bilmärke i Sverige och de har väldigt många olika bilmodeller med varierande egenskaper. Även om det finns ett stort antal bilmodeller så är nycklarna ofta detsamma och ett fåtal nyckelversioner kan passa flera olika modeller. Dessutom använder Citroen samma mjukvara som Peugeot vilket innebär att deras nycklar och programmering fungerar på samma sätt. Det är egentligen bara loggan, nyckelbladen och antalet knappar som skiljer sig.

Fram till 2005 så var nästan alla Citroen-bilar byggda med K-line systemet medan alla efter 2005 är byggda på CAN-bus systemet. Och även om det finns över 60 olika nyckelsorter så har vi nästan alla på lager.

När det kommer till trasiga databoxar i en Citroen så har vi oftast ett billigare alternativ än att köpa en ny databox. Vi kan klona många databoxar (till en med samma partnummer från demoleringsfirmor/bilskrot), ladda ny mjukvara eller direkt reparera kretskorten i databoxarna.

– Vi har 2 års garanti på alla nya nycklar samt 1 års garanti på reparationer med undantag för fuktskador vilket vi har 6 månaders garanti på. –

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Kontakta oss!

Laga eller beställ ny bilnyckel till Citroen

Då alla moderna bilar har en elektronisk startspärr (enligt EU-lagar ska alla bilar efter 1998 ha en elektronisk startspärr) så innebär det innan en ny bilnyckel börjar fungera så behöver den först programmeras till bilen (kodas in, giftas in). Vi erbjuder flera olika alternativ för att hjälpa er med ny Citroen-nyckel oavsett om ni har en fungerande nyckel eller har tappat bort alla nycklar.

 • Ni kommer med bilen (i vissa fall räcker det med fungerande nyckel) till vår serviceverkstad på A6 i Jönköping.
 • Vi åker ut på plats där bilen står. Vi utgår alltid från Jönköping och en resekostnad tillkommer om vi inte redan har andra ärenden mot samma riktning vi är på väg. Dock finns det en begränsning hur långt vi kan åka.
 • Vi har i vissa fall ett låneverktyg som vi skickar med DHL hem till er som ni kopplar till bilen (vi förklarar hur). Därefter tar vi över bilen och programmerar ny bilnyckel utan att ni behöver göra något. När det är klart så lägger man på fraktsedel och vårt verktyg skickas tillbaka med DHL.
 • Ni plockar ut en av bilens databoxar (vi säger vilken och var den sitter) och skickar den med rek. Post till oss för programmering av ny bilnyckel. Sedan skickar vi tillbaka databoxen med de nya nycklarna. När databoxen kopplas tillbaka så startar bilen med de nya nycklarna.

Om ni har en trasig Citroen nyckel så kan vi dels hjälpa er genom att ni besöker oss i vår servicebutik i Jönköping eller skickar den trasiga nyckeln med post. När vi får den trasiga bilnyckeln så ser vi till att reparera den direkt och skickar sen tillbaka den till er via DHL.

Vanliga fel på Citroen bilnycklar

Vi kan även reparera en trasig nyckel som inte längre fungerar. Kolla därför alltid med oss först om vi kan återställa nyckeln innan ni beställer en ny bilnyckel.

Några vanliga fel:

 1. Trasig transponder eller att bilnyckeln är avprogrammerad vilket medför i att bilen inte startar
 2. Knapparna på Citroën-nyckeln är trasiga
 3. Gummit är slitet eller plasten gått sönder
 4. Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan medans man tvättar.
 5. Fjädern går sönder och nyckelbladet fäller inte ut
 6. Avbruten nyckel eller nyckelbladet saknas
 7. Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.
 8. En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort
 9. Batterihållaren i bilnyckeln trasig
 10. Fjärrkontrollen slutar fungera och är kopplad till bilens startspärr
Vi erbjuder även professionell motoroptimering, DPF, EGR, DTC och AdBlue off för er Citroen bil. Klicka här för att se vilken skillnad du får för prestanda och bränslebesparing.

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET OVANFÖR FÖR MER INFORMATION