Volkswagen Bilnyckel

Ny bilnyckel Volkswagen

Vi kan dels hjälpa dig med en ny Volkswagen nyckel, reparera en trasig bilnyckel och byta batteri i VW nyckel, men också reparera många styrenheter till Volkswagen bilar. Volkswagen (VW) som ingår i VAG-gruppen (Audi, Seat, Skoda och VW) är ett av Sveriges vanligaste bilmärken. Bilarnas nycklar bygger på väldigt snarlika elektroniska säkerhetssystem och även om det är olika nycklar till de olika märkena så är mjukvarorna väldigt lika.

När det kommer till trasiga databoxar i en Volkswagen så har vi oftast ett billigare alternativ än att köpa en ny databox. Vi kan klona många databoxar (till en med samma partnummer från demoleringsfirmor/bilskrot), ladda ny mjukvara eller direkt reparera kretskorten i databoxarna.

Volkswagen har lagt in en extra säkerhet i sina nycklar från 2006/2007 modellerna vilket betyder att man lägger in unik data kopplad till din specifika bil innan den kommer till en Volkswagenverkstad där nyckel programmeras. Detta gör att priset för en ny bilnyckel till Volkswagen oftast är dyrt och att leveranstiden är lång.

Som tur är har vi flera sofistikerade programmeringsverktyg som kan läsa ut den unika datan direkt från bilen och sedan lägga datan i en tom nyckel som vi programmerar till bilen. Detta sker på samma sätt som i fabriken men vi kan göra detta utan fördröjning samt till en mycket lägre kostnad. I vissa fall så kan vi inte utläsa dessa unika data och måste beställa en förprogrammerad bilnyckel (kallas i vanliga termer ”dealerkey” från fabriken).

– Vi har 2 års garanti på alla nya nycklar samt 1 års garanti på reparationer med undantag på fuktskador vilket vi har 6 månaders garanti på. –

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Klicka här för att få hjälp direkt!

Byt batteri i VW nyckel eller kopiera en ny bilnyckel till VW

Då alla moderna bilar har en elektronisk startspärr (enligt EU-lagar ska alla bilar efter 1998 ha en elektronisk startspärr) så innebär det innan en ny bilnyckel börjar fungera så behöver den först programmeras till bilen (kodas in, giftas in). Vi erbjuder flera olika alternativ för att hjälpa er med ny bilnyckel till Volkswagen oavsett om ni har fungerande nyckel eller alla nycklar borta:

 • Ni kommer med bilen (i vissa fall räcker det med fungerande nyckel) till vår verkstad i Jönköping.
 • Vi åker ut på plats där bilen står. Vi utgår alltid från Jönköping och en resekostnad tillkommer om vi inte redan har andra ärenden i samma riktning vi är på väg. Dock finns det en begränsning på hur långt vi kan åka.
 • Vi har i vissa fall ett låneverktyg som vi hem till er med DHL som ni kopplar till bilen (vi förklarar hur). Därefter tar vi över bilen och programmerar en ny Volvo bilnyckel utan att ni behöver göra något. När det är klart så skickar du tillbaka verktyget med DHL och medföljande fraktsedel.
 • Ni plockar ut en av bilens databoxar (vi säger vilken och var den sitter) och skickar den med rek. Post till oss för programmering av ny bilnyckel. Sedan skickar vi tillbaka databoxen med de nya nycklarna. När databoxen kopplas tillbaka så startar bilen med de nya nycklarna.

Om ni behöver en ny Volkswagen-nyckel så kan vi dels hjälpa er genom att ni besöker oss i vår servicebutik i Jönköping eller om ni skickar den trasiga nyckeln med post. När vi får den trasiga bilnyckeln så ser vi till att reparera den direkt vi får den och sedan skickar den tillbaka hem till er med DHL.

Vanliga fel på Volkswagen bilnycklar

Vi kan även reparera en VW nyckel som inte längre fungerar. Kolla därför alltid med oss först om vi kan återställa nyckeln innan ni beställer en ny bilnyckel.

Några vanliga fel:

 • Trasig transponder eller om bilnyckeln är avprogrammerad vilket medför i att bilen inte startar
 • Knapparna är trasiga
 • Gummit är slitet eller plasten gått sönder
 • Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan medans man tvättar.
 • Fjädern går sönder och nyckelbladet fäller inte ut
 • Bruten nyckel eller nyckelbladet saknas
 • Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.
 • En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort
 • Batterihållaren i bilnyckeln trasig
 • Behov att byta batteri i VW-nyckel

Vi erbjuder även professionell motoroptimering, DPF, EGR, DTC och AdBlue off för er Volkswagen bil. För att veta mer om hur bättre din bil kan bli hänvisar vi dig till vår motoroptimeringstjänst.

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET OVAN FÖR MER INFORMATION

Vanliga frågor om VW nycklar

Ja, visst kan du byta batteri i VW nyckel. Misstänker du att batteriet har laddats ur kan du höra av dig till oss så ser vi till att byta batteriet omgående. Det går även att byta batteriet själv om du känner sig säker på att du kan göra det korrekt utan att skada nyckeln.

Ja, du kan byta batteri i en Passat nyckel. Se till att du vet hur du gör och vilket batteri du behöver innan du gör bytet.

Eller vänd dig direkt till oss så byter vi ut batteriet till ett av allra högsta standard.

Dagens bilnycklar drivs i regel med knappcellsbatterier, och så även Volkswagen nycklar. Däremot finns det skillnader på olika knappcellsbatterier så se till att du väljer rätt, och ett batteri av hög standard som håller länge.

Om din VW nyckel har slutat fungera råder vi dig att höra av dig till oss så att vi kan felsöka den. Ibland är det nyckeln som strular – exempelvis batteriet – men ibland kan problemet ligga i bilens styrenhet.

Oavsett var problemet härstammar från kan vi lösa det åt er och se till att nyckeln fungerar igen.

Vi kan hjälpa dig kopiera en VW nyckel och vi kan även skapa helt nya nycklar till din bil. Hur mycket detta kostar beror på om du ska kopiera eller skapa nya – det är billigare och enklare att kopiera en.