Mercedes bilnyckel

Bilnycklar till Mercedes

Som ledande experter på bilnycklar av alla olika slag kan vi hjälpa dig med en Mercedes-nyckel som inte fungerar. Vi kan bland annat byta batteri i en Mercedes-nyckel, programmera en Mercedes-nyckel och laga ett stort antal styrenheter.

1998 kom Mercedes ut med sitt smartnyckelsystem och fram till modellerna från 2015 har de samma typ av mjukvara i alla nycklar – det är bara designen som skiljer sig. Alla våra nya Mercedes-nycklar är av modellen med sidokrom.

Mercedes har byggt upp sitt mjukvarusystem för sina bilnycklar som programmerar varje nyckel till en unik position. När en ny nyckel aktiveras så låser det den positionen som den gamla nyckeln hade. När alla positioner har använts så går det inte att aktivera nya nycklar och i många fall måste man då byta en Mercedes styrenhet. Vi kan dock låsa upp dessa positioner om det skulle behövas och på så sätt skriva över dem med den nya nyckeln.

När det kommer till trasiga databoxar i en Mercedes så har vi oftast ett billigare alternativ än att köpa en ny databox. Vi kan klona många databoxar (till en med samma partnummer från demoleringsfirmor/bilskrot), ladda ny mjukvara eller direkt reparera kretskorten i databoxarna.

– Vi har 2 års garanti på alla nya nycklar samt 1 års garanti på reparationer med undantag för fuktskador vilket vi har 6 månaders garanti på. –

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Klicka här för att få hjälp direkt!

Laga, byt ut eller köp en ny Mercedes-nyckel

Då alla moderna bilar har en elektronisk startspärr (enligt EU-lagar ska alla bilar efter 1998 ha en elektronisk startspärr) så innebär det innan en ny bilnyckel börjar fungera så behöver den först programmeras till bilen (kodas in, giftas in). Vi erbjuder flera olika alternativ för att hjälpa er med ny bilnyckel oavsett om ni har fungerande nyckel eller alla nycklar borta:

 • Ni kommer med bilen (i vissa fall räcker det med fungerande nyckel) till vår verkstad i Jönköping.
 • Vi åker ut på plats där bilen står. Vi utgår alltid från Jönköping och en resekostnad tillkommer om vi inte redan har andra ärenden i samma riktning vi är på väg. Dock finns det en begränsning på hur långt vi kan åka.
 • Vi har i vissa fall ett låneverktyg som vi hem till er med DHL som ni kopplar till bilen (vi förklarar hur). Därefter tar vi över bilen och programmerar en ny Mercedes-nyckel utan att ni behöver göra något. När det är klart så skickar du tillbaka verktyget med DHL och medföljande fraktsedel.
 • Ni plockar ut en av bilens databoxar (vi säger vilken och var den sitter) och skickar den med rek. Post till oss för programmering av ny bilnyckel. Sedan skickar vi tillbaka databoxen med de nya nycklarna. När databoxen kopplas tillbaka så startar bilen med de nya nycklarna.

Om din Mercedes nyckel ej fungerar så kan vi hjälpa er genom att ni besöker oss i vår servicebutik A6 i Jönköping eller skickar den trasiga nyckeln med post. När vi får den trasiga bilnyckeln så ser vi till att reparera den direkt vi får den och sedan skickar den tillbaka hem till er med DHL.

Mercedes-nyckel fungerar ej – vanliga anledningar

Vi kan även reparera en Mercedes-nyckel som inte längre fungerar. Kolla därför alltid med oss först om vi kan återställa nyckeln innan ni beställer en ny bilnyckel.

Några vanliga fel:

 • Trasig transponder eller att bilnyckeln är avprogrammerad vilket medför i att bilen inte startar
 • Knapparna är trasiga
 • Gummit är slitet eller plasten gått sönder
 • Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan medans man tvättar.
 • Fjädern går sönder och nyckelbladet fäller inte ut
 • Avbruten nyckel eller nyckelbladet saknas
 • Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.
 • En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort
 • Batterihållaren i bilnyckeln trasig
 • Du måste byta batteri Mercedes-nyckel
 • På äldre bilar vid dåligt batteri så kan nyckel- och EWS-modul tappa kontakt och därför startar bilen inte
 • Elektroniska rattlåset går sönder
 • Elektroniska tändlåset går sönder
Vi erbjuder även professionell motoroptimering, DPF, EGR, DTC och AdBlue off för er Mercedes bil. Vi har en guide där du kan se vilken skillnad du får för prestanda och bränslebesparing.

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET OVANFÖR FÖR MER INFORMATION