Ford

Ny bilnyckel Ford

Ford är ett populärt bilmärke i Sverige och skulle du ha problem med din Ford-nyckel så kan vi hjälpa dig! Vi kan exempelvis fixa en ny bilnyckel till Ford, kopiera en bilnyckel eller byta batteri i din Ford-nyckel.

Även om Ford har många olika nyckelmodeller så har vi de flesta på lager och kan erbjuda dem till väldigt förmånliga priser och med snabb leverans. I många fall är det ganska krångligt för Fordverkstaden att ta fram en ny nyckel då de inte alltid lätt får tag på nyckelkoden. Vi kan enkelt, med hjälp av ett foto på en befintlig nyckel, få fram hur nyckeln ska slipas. Om alla nycklar är borta kan vi istället avkoda en av bilen lås för att veta hur nyckeln skall vara slipad. Med andra ord kan vi hjälpa dig fixa en ny Ford-nyckel snabbare och för ett lägre pris än på din vanliga Fordverkstad.

När det kommer till trasiga databoxar i en Ford så har vi oftast ett billigare alternativ än att köpa en ny databox. Vi kan klona många databoxar (till en med samma partnummer från demoleringsfirmor/bilskrot), ladda ny mjukvara eller direkt reparera kretskorten i databoxarna.

– Vi har 2 års garanti på alla nya nycklar samt 1 års garanti på reparationer med undantag för fuktskador vilket vi har 6 månaders garanti på. –

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Klicka här för att få hjälp direkt!

Vi hjälper dig ordna en ny Ford-nyckel

Då alla moderna bilar har en elektronisk startspärr (enligt EU-lagar ska alla bilar efter 1998 ha en elektronisk startspärr) så innebär det innan en ny bilnyckel börjar fungera så behöver den först programmeras till bilen (kodas in, giftas in). Vi erbjuder flera olika alternativ för att hjälpa er beställa en ny bilnyckel till Ford oavsett om ni har en fungerande nyckel eller har tappat bort alla nycklar.

 1. Ni kommer med bilen (i vissa fall räcker det med fungerande nyckel) till vår serviceverkstad på A6 i Jönköping.
 2. Vi åker ut på plats där bilen står. Vi utgår alltid från Jönköping och en resekostnad tillkommer om vi inte redan har andra ärenden mot samma riktning vi är på väg. Dock finns det en begränsning hur långt vi kan åka.
 3. Vi har i vissa fall ett låneverktyg som vi skickar med DHL hem till er som ni kopplar till bilen (vi förklarar hur). Därefter tar vi över bilen och programmerar ny bilnyckel utan att ni behöver göra något. När det är klart så lägger man på fraktsedel och vårt verktyg skickas tillbaka med DHL.
 4. Ni plockar ut en av bilens databoxar (vi säger vilken och var den sitter) och skickar den med rek. Post till oss för programmering av ny bilnyckel. Sedan skickar vi tillbaka databoxen med de nya nycklarna. När databoxen kopplas tillbaka så startar bilen med de nya nycklarna.

Om ni har en trasig Ford-nyckel så kan vi dels hjälpa er genom att ni besöker oss i vår servicebutik i Jönköping eller skickar den trasiga nyckeln med post. När vi får den trasiga bilnyckeln så ser vi till att reparera den direkt och skickar sen tillbaka den till er via DHL.

Vanliga fel på Fords bilnycklar

Vi kan även reparera en trasig nyckel som inte längre fungerar. Kolla därför alltid med oss först om vi kan återställa nyckeln innan ni beställer en ny bilnyckel.

Några vanliga fel:

 • Trasig transponder eller att bilnyckeln är avprogrammerad vilket medför i att bilen inte startar
 • Knapparna på Volvo nyckeln är trasiga
 • Gummit är slitet eller plasten gått sönder
 • Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan medans man tvättar.
 • Fjädern går sönder och nyckelbladet fäller inte ut
 • Avbruten nyckel eller nyckelbladet saknas
  Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.
 • En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort
 • Batterihållaren i bilnyckeln trasig
 • Fjärrkontrollen slutar fungera
Vi erbjuder även professionell motoroptimering, DPF, EGR, DTC och AdBlue off för er Ford bil. Besök vår guide om att optimera motorer för att se vilken skillnad du får för prestanda och bränslebesparing.

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET OVANFÖR FÖR MER INFORMATION