Volvo bilnyckel

Ny Volvo nyckel

Vi är experter på allt som har med bilnycklar att göra och kan ordna nya Volvo nycklar, byta batteri i en Volvo-nyckel samt laga en trasig bilnyckel. Dessutom lagar och byter vi ut styrenheter i Volvo-bilar och kan hjälpa dig med de flesta relaterade problemen. Längre ner på sidan kan du starta processen för att få en ny bilnyckel till din Volvo genom att beskriva dina problem.

Volvo är Sveriges största märke med enligt oss världens säkraste immobilisersystem. Redan i tidigt skede (1999) så lades det in 128 bitars kryptering i nycklarna så de inte enkelt skulle kunna manipuleras. I dagsläget är det ett av få märken man inte kunnat ta fram bra programmeringsverktyg till vilket resulterat i att det inte många som kan ordna nya nycklar eller byta batteri i Volvo-nycklar.

A6 Lås & Larm är dock ett undantag och vi har i stort sett nycklar till alla Volvo-modeller på lager.

När det kommer till trasiga databoxar i en Volvo så har vi oftast ett billigare alternativ än att köpa en ny databox. Vi kan klona många databoxar (till en med samma partnummer från demoleringsfirmor/bilskrot), ladda ny mjukvara eller reparera kretskorten direkt i databoxarna.

– Vi har 2 års garanti på alla nya nycklar samt 1 års garanti på reparationer med undantag på fuktskador vilket vi erbjuder 6 månaders garanti på –

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Kontakta oss!

Byta batteri i Volvo nyckel

Då alla moderna bilar har en elektronisk startspärr (enligt EU-lagar ska alla bilar efter 1998 ha en elektronisk startspärr) så innebär det innan en ny bilnyckel börjar fungera så behöver den först programmeras till bilen (kodas in, giftas in). Vi erbjuder flera olika alternativ för att hjälpa er med ny Volvo nyckel oavsett om ni har en fungerande nyckel eller har tappat bort alla nycklar.

 • Ni kommer med bilen (i vissa fall räcker det med fungerande nyckel) till vår verkstad i Jönköping.
 • Vi åker ut på plats där bilen står. Vi utgår alltid från Jönköping och en resekostnad tillkommer om vi inte redan har andra ärenden i samma riktning vi är på väg. Dock finns det en begränsning på hur långt vi kan åka.
 • Vi har i vissa fall ett låneverktyg som vi hem till er med DHL som ni kopplar till bilen (vi förklarar hur). Därefter tar vi över bilen och programmerar en ny Volvo bilnyckel utan att ni behöver göra något. När det är klart så skickar du tillbaka verktyget med DHL och medföljande fraktsedel.
 • Ni plockar ut en av bilens databoxar (vi säger vilken och var den sitter) och skickar den med rek. Post till oss för programmering av ny bilnyckel. Sedan skickar vi tillbaka databoxen med de nya nycklarna. När databoxen kopplas tillbaka så startar bilen med de nya nycklarna.

Om ni har en trasig Volvo nyckel så kan vi dels hjälpa er genom att ni besöker oss i vår servicebutik på Ulfsparregatan 45 i Jönköping eller skickar den trasiga nyckeln med post. När vi får den trasiga bilnyckeln så ser vi till att reparera den direkt vi får den och sedan skickar den tillbaka hem till er via DHL.

Vi hjälper dig också byta batteri i Volvo-nyckel och rekommenderar då att du byter batteriet i alla nycklar samtidigt.

Vanliga fel på Volvo bilnycklar

Vi kan även reparera en trasig nyckel som inte längre fungerar. Kolla därför alltid med oss först om vi kan återställa nyckeln innan ni beställer en ny bilnyckel. Några vanliga fel:

 • Trasig transponder eller att bilnyckeln är avprogrammerad vilket medför i att bilen inte startar
 • Knapparna på Volvo nyckeln är trasiga
 • Gummit är slitet eller plasten gått sönder
 • Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan medans man tvättar.
 • Fjädern går sönder och nyckelbladet fäller inte ut
 • Bruten nyckel eller nyckelbladet saknas
 • Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.
 • En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort
 • Batterihållaren i bilnyckeln trasig
 • Urladdade batterier som måste bytas ut

Vi erbjuder även professionell motoroptimering, DPF, EGR, DTC och AdBlue off för er Volvo bil. Klicka här för att se vilken skillnad du får för prestanda och bränslebesparing.

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET OVAN FÖR MER INFORMATION