Volvo bilnyckel

Vi kan skapa nya och kopiera bilnycklar, samt byta batteri i din Volvo nyckel vid behov.

Ny Volvo nyckel

Vi är experter på allt som har med bilnycklar att göra och kan ordna nya Volvo nycklar, byta batteri i en Volvo-nyckel samt laga en trasig bilnyckel. Dessutom lagar och byter vi ut styrenheter i Volvo-bilar och kan hjälpa dig med de flesta relaterade problemen. Längre ner på sidan kan du starta processen för att få en ny bilnyckel till din Volvo genom att beskriva dina problem.

Volvo är Sveriges största märke med enligt oss världens säkraste immobilisersystem. Redan i tidigt skede (1999) så lades det in 128 bitars kryptering i nycklarna så de inte enkelt skulle kunna manipuleras. I dagsläget är det ett av få märken man inte kunnat ta fram bra programmeringsverktyg till vilket resulterat i att det inte många som kan ordna nya nycklar eller byta batteri i Volvo-nycklar.

A6 Lås & Larm är dock ett undantag och vi har i stort sett nycklar till alla Volvo-modeller på lager.

När det kommer till trasiga databoxar i en Volvo så har vi oftast ett billigare alternativ än att köpa en ny databox. Vi kan klona många databoxar (till en med samma partnummer från demoleringsfirmor/bilskrot), ladda ny mjukvara eller reparera kretskorten direkt i databoxarna.

– Vi har 2 års garanti på alla nya nycklar samt 1 års garanti på reparationer med undantag på fuktskador vilket vi erbjuder 6 månaders garanti på –

BESKRIV DITT ÄRENDE

Genom att klicka här nedan vilken bil ärendet gäller och kort beskriva vad ni behöver hjälp med så återkommer vi inom kort via mail eller telefon med svar.

Klicka här för att få hjälp direkt!

Byta batteri Volvo nyckel

Då alla moderna bilar har en elektronisk startspärr (enligt EU-lagar ska alla bilar efter 1998 ha en elektronisk startspärr) så innebär det innan en ny bilnyckel börjar fungera så behöver den först programmeras till bilen (kodas in, giftas in). Vi erbjuder flera olika alternativ för att hjälpa er med ny Volvo nyckel oavsett om ni har en fungerande nyckel eller har tappat bort alla nycklar.

 • Ni kommer med bilen (i vissa fall räcker det med fungerande nyckel) till vår verkstad i Jönköping.
 • Vi åker ut på plats där bilen står. Vi utgår alltid från Jönköping och en resekostnad tillkommer om vi inte redan har andra ärenden i samma riktning vi är på väg. Dock finns det en begränsning på hur långt vi kan åka.
 • Vi har i vissa fall ett låneverktyg som vi hem till er med DHL som ni kopplar till bilen (vi förklarar hur). Därefter tar vi över bilen och programmerar en ny Volvo bilnyckel utan att ni behöver göra något. När det är klart så skickar du tillbaka verktyget med DHL och medföljande fraktsedel.
 • Ni plockar ut en av bilens databoxar (vi säger vilken och var den sitter) och skickar den med rek. Post till oss för programmering av ny bilnyckel. Sedan skickar vi tillbaka databoxen med de nya nycklarna. När databoxen kopplas tillbaka så startar bilen med de nya nycklarna.

Om ni har en trasig Volvo nyckel så kan vi dels hjälpa er genom att ni besöker oss i vår servicebutik på Ulfsparregatan 45 i Jönköping eller skickar den trasiga nyckeln med post. När vi får den trasiga bilnyckeln så ser vi till att reparera den direkt vi får den och sedan skickar den tillbaka hem till er via DHL.

Vi hjälper dig också byta batteri i Volvo-nyckel och rekommenderar då att du byter batteriet i alla nycklar samtidigt.

Vanliga fel på Volvo bilnycklar

Vi kan även reparera en trasig nyckel som inte längre fungerar. Kolla därför alltid med oss först om vi kan återställa nyckeln innan ni beställer en ny bilnyckel. Några vanliga fel:

 • Trasig transponder eller att bilnyckeln är avprogrammerad vilket medför i att bilen inte startar
 • Knapparna på Volvo nyckeln är trasiga
 • Gummit är slitet eller plasten gått sönder
 • Det har kommit fukt i nyckeln. Händer ofta att man glömmer bilnyckeln i fickan medans man tvättar.
 • Fjädern går sönder och nyckelbladet fäller inte ut
 • Bruten nyckel eller nyckelbladet saknas
 • Bilnyckeln tappar programmeringen och måste programmeras om.
 • En eller flera av komponenterna på kretskortet som sitter i nyckeln trillat bort
 • Batterihållaren i bilnyckeln trasig
 • Urladdade batterier som måste bytas ut

Vi erbjuder även professionell motoroptimering, DPF, EGR, DTC och AdBlue off för er Volvo bil. Klicka på länken för att se vilken skillnad du får för prestanda och bränslebesparing.

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET OVAN FÖR MER INFORMATION

Vanliga frågor om Volvo nycklar

Om din Volvo nyckel har slutat fungera så beror det sannolikt på att batteriet har laddats ur eller att det är fel på styrenheten. Och givetvis kan du byta batteri i Volvo nyckel och vi kan hjälpa dig laga styrenheten.

Vi rekommenderar dock inte att du gör det på egen hand då risken är att du skadar nyckeln. Kontakta istället oss så kan en av våra experter byta batteri på din nyckel på nolltid.

Det beror på vilken nyckel du har och vilken modell du kör. Det är inte smart att öppna en bilnyckel på egen hand då det kan påverka din försäkring och skada nyckeln. Låt istället en expert sköta det.

För att byta batteri i Volvo nyckel måste du öppna nyckelskalet, pilla ut batteriet och ersätta det. Även om detta går att göra på egen hand så bör du anlita ett proffs till att göra det. Skulle du skada nyckeln kan du behöva köpa en ny, och risken är även att din försäkring inte längre kommer gälla för nyckeln.

Batterier i Volvo nycklar är i regel vanliga knappcellsbatterier. Ska du byta batteri bör du byta ut det mot ett batteri av högsta kvalitet så att det håller så länge som möjligt.

Alternativt hör du av dig till oss ska vi byta batteri i din Volvo nyckel enligt konstens alla regler och på rekordtid!

Det går i regel inte att ladda en Volvo nyckel, men det finns undantag. Hör av dig till din bilåterförsäljare för mer information. Eller kontakta oss så kan vi ta en närmare titt på din Volvo bilnyckel, hur den är programmerad och ifall du kan ladda den.

Har din Volvo nyckel slutat fungera kan det beror på att batteriet har dött eller att nyckeln har skadats, alternativt att det är fel på styrenheten.

Kontakta oss så fort detta sker så kan vi kopiera en annan nyckeln du har som fungerar. Behöver du ett nytt set med nycklar till Volvo kan vi även skapa helt nya nycklar åt dig som vi slipar och programmera för just din bil.