RFID skydd bilnyckel

Hur fungerar RFID skydd – bilnyckel?

RFID är en förkortning för Radio-frequency identification vilket är en teknik som används för att läsa av information på avstånd mellan transponders och mottagare, exempelvis i keyless bilnycklar.

RFID är en praktisk teknik som idag används i en mängd produkter däribland kreditkort med kontaktlös betalning, för automatiska vägtullar och, som sagt, även för dagens bilnycklar. Datan som skickas via RFID är krypterad och väldigt säker i de flesta fall. Däremot är det inte en perfekt teknik då det finns vissa risker med att använda RFID. Den främsta risken är att inkräktare kan stjäla information från transponders med RFID och på så sätt komma åt andras bilnycklar, kreditkortsinformation (skimming), etc.

Därmed finns det en risk att ens bilnyckel blir “hackad” och därför ett stort behov för RFID skydd. En plånbok eller en bilnyckel med RFID skydd blockerar inkräktare från att komma åt information.

Ett RFID skydd fungerar automatiskt och helt på egen hand, kräver inget underhåll och fungerar alltid.

RFID-skydd är ett enkelt nyckelfodral

Även om RFID-tekniken är en avancerad teknik så är RFID skydd till bilnycklar mycket enkla. Det är nämligen bara ett nyckelfodral tillverkar i ett signalblockerande material som ser till att ingen kan komma åt dina bilnycklar trådlöst.

På så sätt ger ett RFID skydd till bilnyckeln dig ett pålitligt skydd mot inbrott och mot tjuvkoppling. En del RFID-skydd har även plats för kreditkort så att du kan skydda alla dina känsliga ägodelar med samma lösning, annars måste du nämligen ha en signalblockerare för bilnyckeln och en för dina kort.

Bra att veta är att tjuvar kan läsa av din bilnyckel på ganska långt avstånd, till exempel om du har nyckeln i fickan eller om du lagt den innanför dörren till din bostad. Därför ska du alltid ha bilnyckeln i ditt RFID-fodral oavsett var du har den. Tekniskt sett räcker det också med att stoppa nyckeln i en metallburk därhemma, men det är onödigt när du istället kan köpa ett snyggt och praktiskt RFID-skydd.

Vad innebär keyless nyckel?

En keyless bilnyckel är en nyckel som fungerar automatiskt utan att du behöver stoppa in den i låset för att öppna dörrarna eller tändningen för att starta bilen.

Vi skapar nya och lagar keyless nycklar

Här på A6 Lås & Larm är vi experter på allt som rör bilnycklar, från äldre traditionella nycklar till moderna keyless nycklar. Så har du problem med nycklar som inte fungerar eller om du har blivit av med en nyckel och behöver nya kan vi hjälpa dig.

Enklast är om du har en nyckel då vi snabbt kan kopiera och programmera en ny, men vi kan givetvis också skapa helt nya nycklar bara vi får tillgång till bilens startspärr.

Förutom bilnycklar arbetar vi även med motoroptimering om det är något som intresserar dig.

Dela artikel