Bilnycklarna i bilen

Låst in nycklarna i bilen – vad gör man?

Att låsa in nycklarna i bilen kan vara en mycket frustrerande upplevelse. Oavsett om du har glömt nycklarna i bilen eller om de har fastnat i låset, kan det vara en utmaning att ta sig tillbaka in i bilen utan att orsaka skador.

Det finns flera sätt att försöka ta sig in i en låst bil, men det är viktigt att vara försiktig och inte orsaka skador på bilen. Faktum är att du bör ta kontakt med en expert för om du skadar bilen när du försöker öppna den så kommer inte din bilförsäkring att gälla.

Så öppnar du bilen utan nycklar

Om du har låst in dina bilnycklar eller av någon annan anledning inte kan öppna din bil, finns det flera sätt att lösa problemet. Nedan beskrivs några metoder du kan använda för att öppna bilen utan nycklar.

Använd reservnyckel

Det enklaste sättet att öppna bilen utan nycklar är att använda reservnyckeln. Om du har en reservnyckel, kan du enkelt öppna bilen och hämta dina huvudnycklar.

Har du inte en reservnyckel så kan vi hjälpa dig att kopiera den nyckel du har så att du får en extra nyckel.

Ring en låssmed

Om du inte har en reservnyckel eller om reservnyckeln inte fungerar, kan du ringa en låssmed. En låssmed kan öppna bilen åt dig utan att skada dörren eller låset.

Detta alternativ kan dock vara dyrt och det kan ta tid att få hjälp.

Kontakta A6 Lås och Larm

Vi på A6 Lås och Larm är specialiserade på allt som rör lås och nycklar till bilar. Så om du har låst in dina nycklar i bilen kan du kontakta oss så hjälper vi dig komma in i bilen igen.

Du behöver inte ens befinna dig i närheten av vår verkstad i Jönköping för att vi ska kunna hjälpa dig, då vi kan kopiera nycklar och laga startspärrar även på distans.

Kontakta Assistancekåren

Assistancekåren är en organisation som erbjuder hjälp till bilister som har råkat ut för problem på vägen, bland annat om du råkat låsa in nycklarna i bilen.

De kan framför allt hjälpa dig med bärgning till närmaste professionella bilverkstad där du kan få hjälp att ta dig in i bilen igen.

Undvik att låsa in nycklarna i bilen

Att låsa in bilnycklarna i bilen är för vissa en vanligt förekommande och otroligt frustrerande situation. För att undvika detta kan man skapa rutiner, använda digitala bilnycklar och alltid ha reservnycklar tillgängliga.

Skapa rutiner

Att skapa en rutin för att alltid dubbelkolla att man har med sig bilnycklarna innan man låser bilen kan vara till stor hjälp. Det kan också vara bra att alltid ha en fast plats där man förvarar bilnycklarna hemma så att man alltid vet var de är.

Vi rekommenderar att du förvarar huvudnyckeln och reservnyckeln på två olika men lättillgängliga platser.

Digital bilnyckel

Många moderna bilar har digitala bilnycklar som man kan ladda ner till sin mobiltelefon och som fungerar med bluetooth. Detta kan vara ett smidigt alternativ till den traditionella bilnyckeln.

Givetvis kräver det dock att man alltid har batteri på sin mobil.

Ha alltid en reservnyckel

Som sagt kan en reservnyckel till vara en livräddare om du skulle råka låsa in bilnycklarna i bilen. Det kan vara en bra idé att förvara reservnyckeln på en separat plats, till exempel i plånboken eller hos en betrodd vän eller släkting.

Vanliga frågor när man låst in nyckeln i bilen

Vad gör man om man inte kan låsa upp bilen?

Om du inte kan låsa upp bilen med din nyckel eller fjärrkontroll kan det bero på flera orsaker. Först och främst bör du kontrollera om batterierna i fjärrkontrollen behöver bytas ut. Om det inte fungerar, kan det vara ett problem med låset i bilen. I så fall bör du kontakta en bilverkstad, exempelvis A6 Lås och Larm, eller en låssmed för att få problemet åtgärdat.

Kan jag starta bilen utan nyckel?

Nej, du kan inte starta bilen utan nyckel. Nyckeln är en viktig del av bilens säkerhetssystem och behövs för att starta motorn.

Var beställer jag en ny bilnyckel?

Om du behöver beställa en ny bilnyckel kan du kontakta din bilåterförsäljare eller oss på A6 Lås och Larm.

Dela artikel