Assistancekåren – vägassistans och bärgning

Assistancekåren: Störst inom vägassistans och bilbärgning

Assistancekåren är Sveriges största organisation inom vägassistans och bilbärgning. Denna rikstäckande organisation erbjuder inte bara bilbärgning, utan även vägassistans, laddassistans och fordonstransport.

Givetvis kan de även hjälpa dig om du har problem med låset på bilen, har blivit av med bilnycklarna eller har en startspärr som inte fungerar som den ska.

När man ringer Assistancekårens servicecenter, är det viktigt att man först har koll på sin exakta position genom att använda Google Maps eller liknande tjänst. På så sätt kan de snabbt se vilken av deras bärgare som kan vara snabbast på plats och ge en ankomsttid via SMS.

Vad är Assistancekåren?

Assistancekåren är som sagt Sveriges största rikstäckande bärgningsorganisation och har funnits sedan 1947.

Organisationen startades som en samling av lokala bärgningsentreprenörer som ville samarbeta för att erbjuda bärgningstjänster över hela landet. Och med omkring 400 bärgningsbilar fördelade över cirka 160 orter från Ystad till Kiruna, är hjälpen aldrig långt borta för bilister i nöd.

Assistancekårens tjänster

Assistancekåren erbjuder en rad tjänster inom vägassistans och bilbärgning. Deras främsta tjänster inkluderar:

  • Bilbärgning: Oavsett olycka, motorstopp eller annat problem så kan Assistancekåren hjälpa till att bärga ett fordon snabbt och tryggt.
  • Vägassistans: Bilköpare kan få hjälp vid driftstopp, bärgning av fordon och hjälp vid punktering eller om du tappat sista bilnyckeln.
  • Laddassistans: Om en elbil behöver laddas efter urladdning kan Assistancekåren erbjuda laddning på plats eller transport till närmaste laddstation.

Assistancekåren är ständigt tillgängliga och kan nås via telefon 020-912 912 eller deras Facebook-sida.

Vägassistans och bärgning

Assistancekåren arbetar bland annat med att bärga bilar, motorcyklar, lastbilar, bussar och även tunga maskiner som grävmaskiner. Med deras 150 medlemsföretag och över 400 bärgningsfordon, inklusive 100 tungbärgare, kan de snabbt och effektivt hjälpa dig när olyckan är framme.

Några av de bärgningstjänster och vägassistans som erbjuds inkluderar:

  • Bärgning av alla typer av fordon
  • Starthjälp vid död bilbatteri eller ej startande motor
  • Låsöppning om nycklar är inlåsta i bilen eller inte fungerar som de ska
  • Bärgning efter olycka eller motorhaveri
  • Situationer där fel drivmedel har tankats
  • Hjälp när din bil får slut på bränsle

Försäkring och självrisk för Assistancekåren

Assistansförsäkring är en viktig del av det skydd som Assistancekåren erbjuder sina kunder. 

Assistansförsäkringen hjälper till att täcka kostnader i samband med bilbärgning och vägassistans när olyckan är framme. En av Assistancekårens populära assistansförsäkringar erbjuds för endast 36 kr/mån.

OBS! Det är viktigt att jämföra olika försäkringsalternativ för att hitta den bästa lösningen som passar ens individuella behov.

A6 Lås & Larm

Självriskreducering

Självrisk är den kostnad som bilägaren själv står för i samband med en olycka eller skada på fordonet. Denna kostnad kan variera beroende på försäkringens villkor och skadans typ. Assistancekåren erbjuder vägassistans med 0 kr självrisk när deras väghjälp är aktiverad, från 425 kr/år.

Om fordonet har hel- eller halvförsäkring ligger självrisken generellt sett på ca 1000-1500 kr. Det är viktigt att kontakta sitt försäkringsbolag för att ta reda på den exakta kostnaden för självrisken. Har ditt fordon endast trafikförsäkring, betalar du hela kostnaden för bilbärgningen själv.

Assistancekåren och elbilar

Assistancekåren kan även hjälpa till att bärga bilar, elbilar, husbilar och lätta lastbilar i nöd. 

De erbjuder en försäkring som heter Laddassistans, vilket är särskilt anpassad för elbilar och elbilsägare som oroar sig över räckvidden och var de kan ladda sina bilar (räckviddsångest).

Laddassistans är en försäkring som är anpassad för att hantera det vanligaste problemet med elbilar: att batteriet tar slut när man är långt från en laddstolpe. Försäkringen är tillgänglig för alla bilmärken och är oberoende av andra försäkringar.

Kostnaden för Laddassistans är 249 kr per år, och det finns ingen självrisk.

Vi har länge haft ett nära samarbete med Assistancekåren framför allt i Jönköping men också på andra platser i Sverige.

Vanliga frågor om Assistancekåren

Vad kostar det att få hjälp av Assistancekåren?

Det beror på flera olika faktorer såsom vad du behöver hjälp med, hur skadad din bil är och vilken försäkring du har.

Se till att alltid ha en så heltäckande bilförsäkring som möjligt och teckna gärna Assistancekårens egen försäkring.

Vilken bärgare ska man ringa?

Vi anser att du ska ringa Assistancekåren om du behöver en bärgare. De är överlägset störst i landet och de har erfarenhet från hundratusentals bärgningar.

Så vill du ha effektiv bärgningshjälp snabbt är det Assistancekåren du ska ringa.

Kan Assistancekåren hjälpa mig med bilnycklar?

Ja, Assistancekåren kan hjälpa dig om du låst in dina nycklar i bilen eller om du inte lyckas starta bilen.

Behöver du hjälp med att skapa nya nycklar eller kopiera befintliga nycklar kan du istället vända dig till oss på A6 Lås & Larm.

Har jag Assistansförsäkring?

Du får kontakta ditt försäkringsbolag för mer information om vilken försäkring du har och vad den täcker.

Behöver du en ny assistansförsäkring så kan du teckna den genom Assistanskåren.

Vad kostar Assistanförsäkring?

Det beror på vilken försäkring du väljer, vilken bil du har och hur gammal du är. Assistancekåren har en egen försäkring för 36 kr/mån som är perfekt att ha.

Vem ringer man om bilen inte startar?

Då ringer du antingen till oss på A6 Lås & Larm som är experter på allt som berör bilnycklar och billås. Behöver du hjälp med bärgning kan du istället vända dig till Assistancekåren.

Dela artikel